Secretul de serviciu, pe cale sa dispara
Toate referirile privind ?informatiile secrete de serviciu? au fost eliminate, ieri, din textul proiectului de lege privind informatiile clasificate. Decizia apartine Comisiei pentru drepturile omului din Senat, sesizata spre avizare, motivind ca astfel de prevederi se regasesc in alte legi dar, mai ales, ca cerintele NATO nu fac nici o referire la ?secretul de serviciu?. Concret, comisia a eliminat din proiect nu numai definitia ?informatiei secret de serviciu?, dar si intreg capitolul dedicat acestor informatii. Dupa cum ne-a declarat insa unul dintre initiatori, deputatul PNL Mona Musca, pe ?drumul? de la Camera Deputatilor la Senat s-a ?pierdut? prevederea conform careia faptele de coruptie si ilegalitatile nu constituie informatii clasificate, ci pot fi considerate direct ca informatii de interes public. Acest articol a fost reintrodus ieri in proiect de comisia amintita. (C.S.)
Opozitia negociaza o motiune de cenzura
Guvernul isi va asuma astazi raspunderea in fata parlamentului pentru o lege privind accelerarea privatizarii. Potrivit Constitutiei, opozitia poate initia o motiune de cenzura, iar in cazul in care aceasta ar fi adoptata, guvernul va fi schimbat. Parlamentarii PD au anuntat ca se vor consulta cu liberalii pentru a studia posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura impotriva guvernului. PD exclude insa varianta ca parlamentarii vor sa semneze motiunea de cenzura alaturi de cei ai PRM. (A.M.)
Berceanu se razboieste cu Rus
Vicepresedintele PD Radu Berceanu a criticat ieri decizia ministrului de interne de a cumpara masini foarte scumpe si i-a cerut lui Ioan Rus sa faca public modul in care s-a efectuat achizitia. ?Cum a cumparat MI zeci de masini WV Passat V6, cel mai scump produs al firmei germane? Pe baza carei formei de cumparare? Exista totusi o lege a achiziti