•Cele mai frecvente boli, conform statisticii prezentate de locotenent colonel doctor Stefan Rusu, sunt infectiile acute ale cailor respiratorii superioare, afectiuni dermatologice si afectiuni reumatismale degenerative si ale coloanei vertebrale
Uniforma albastra nu ii apara pe politisti de boli, ba, mai mult, uneori reprezinta un factor de imbolnavire. Cele mai frecvente boli, conform statisticii prezentate de locotenent colonel doctor Stefan Rusu, sunt infectiile acute ale cailor respiratorii superioare, afectiuni dermatologice si afectiuni reumatismale degenerative si ale coloanei vertebrale. "Majoritatea politistilor isi desfasoara activitatea in exeterior, in mijlocul populatiei, si sunt influentati in egala masura, ca orice cetatean, de bolile contagioase sezoniere, raceala si gripa fiind doar doua exemple", a declarat medicul Stefan Rusu.
Cauza afectiunilor dermatologice o reprezinta atat calitatea uniformei, portul indelungat al acesteia, cat si utilizarea detergentilor biodegradabili. "In contextul exercitiului profesional indelungat cu expunere la intemperii si din cauza ortostatismului prelungit, a suprasolicitarii locomotorii si, in special, a coloanei vertebrale, apar patologiile specifice de aparat", a sustinut locotenent colonel Stefan Rusu, explicand bolile reumatismale si ale coloanei ce apar la politisti.
Despre factorul stress medicul militar considera ca, in subsidiar, acesta diminueaza activitatea sistemului imunitar si sta la baza tuturor afectiunilor intalnite la oamenii legii. "In cazul pensionarilor pe caz de boala, afectiunile cele mai frecvente sunt tumorile si infarcturile miocardice. De altfel, aceste boli sunt cele mai frecvente si in randul populatiei civile", a declarat medicul Stefan Rusu.
Un cabinet invidiat de multi doctori
Intr-o cladire relativ mica, situata alaturi de Inspector