Nu iese fum fara foc. Nu cred ca in momentul de fata cea mai arzatoare problema a Guvernului ar fi trebuit sa fie recensamantul. Cel putin din punct de vedere demografic, scurgerea unui deceniu de la cel precedent nu poate aduce in mod normal nimic nou. Suntem insa in Romania, patria lui Dandanache....
Nu iese fum fara foc
Nu cred ca in momentul de fata cea mai arzatoare problema a Guvernului ar fi trebuit sa fie recensamantul. Cel putin din punct de vedere demografic, scurgerea unui deceniu de la cel precedent nu poate aduce in mod normal nimic nou. Suntem insa in Romania, patria lui Dandanache.
In definitiv, cui serveste acest recensamant? Am motive intemeiate sa pun aceasta intrebare. Daca memoria nu ma insala, "recensamantul" a fost printre primele cuvinte pronuntate de "noua" putere dupa castigarea alegerilor, inaintea punctarii masurilor social-economice si a intentiilor legislative ce se impuneau in momentul venirii la guvernare. Atunci, tin minte, am fost putin nedumerit de oportunitatea lui, de tonul, as spune imperativ, al anuntarii lui. Apoi, nu i-am mai dat atentie. Viata devenea cu fiecare zi ce trecea tot mai dificila. Noua putere se confrunta, asemenea celei precedente, cu urmarile jafului produs de clientela politica din anii 1992-1996 la Bancorex etc. Cui ii mai arde de recensamant?! Si totusi ... La o saptamana sau la o luna dupa anuntarea efectuarii noului recensamant, Guvernul ungar lansa cu surle si trambite sintagma "legitimatie de maghiar". Cum bine se stie, s-a lasat cu scandal international, mai ales in statele vecine cu Ungaria, la Venetia s-a dat chiar un verdict defavorabil acestei sintagme. Dar, cu unele corecturi formale, Guvernul roman a acceptat-o, facand sa zicem nota discordanta. Conta mai mult alianta cu Udmr! Asta internationalism, daca n-o fi cumva un complex de inferioritate.
Nu am raspuns la intr