Despre legume si flori.... - Cenusa de lemn este un bun ingrasamant pentru pamantul din gradina, fiind bogata in potasiu si fosfor - doua elemente care ajuta la cresterea florilor si a fructelor. Daca aveti sobe cu lemne, adunati peste iarna cenusa si raspanditi-o in gradina.. - Cenusa de lemn e re...
Despre legume si flori...
- Cenusa de lemn este un bun ingrasamant pentru pamantul din gradina, fiind bogata in potasiu si fosfor - doua elemente care ajuta la cresterea florilor si a fructelor. Daca aveti sobe cu lemne, adunati peste iarna cenusa si raspanditi-o in gradina.
- Cenusa de lemn e renumita si ca antidot impotriva melcilor si a insectelor vatamatoare, daca e presarata la piciorul plantelor.
- Castravetele se dusmaneste cu pepenele, chiar daca ambele apartin familiei cucurbitaceelor. Nu le plantati niciodata pe acelasi strat, altfel riscati ca turchestanii sau cantalupii (pepenii rosii) sa aiba gustul la fel de fad ca al castravetilor.
- Cartofii sunt si ei certati pe viata cu castravetii. Puneti-i la distanta unii de altii, daca vreti sa aveti rod gustos si bogat.
- Furnicile sunt usor alungate, daca in locurile unde se aduna in gradina puneti felii de castravete pe pamant.
- Castravetii dau recolta mai buna si sunt mai usor de cules, daca se sprijina pe araci. Infigeti ramuri uscate in pamant si legati-le tulpinile de ele, pentru a creste in sus.
- Fasolea se pune in pamant pe 7 iunie. Un proverb francez spune ca boabele semanate atunci vor creste inzecit. Asteptati sfarsitul lui mai.
- Azaleele cultivate in ghivece isi pastreaza florile mai multa vreme, daca li se taie staminele. De asemenea, ele detesta pamantul si apa cu mult calcar.
- Cactusii cu ghimpi se umplu usor de praf, ceea ce cu timpul le imprima o paloare urata. Curatati-i cu o periuta de dinti, inmuiata in apa cu clabuc de sapun,