Bucatarie cu verdeturi de primavaraPapricas de vitel cu tarhon. Ingrediente (pentru 5 portii): 1 kg carne de vitel, 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel), sare, 5 boabe de piper, 200 g ciuperci marunte. Pentru sos: 60 g unt sau margarina, 60 g faina, 1/8 l vin alb (sau concentrat de legume...
Bucatarie cu verdeturi de primavaraPapricas de vitel cu tarhon
Ingrediente (pentru 5 portii): 1 kg carne de vitel, 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel), sare, 5 boabe de piper, 200 g ciuperci marunte. Pentru sos: 60 g unt sau margarina, 60 g faina, 1/8 l vin alb (sau concentrat de legume), piper macinat, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 galbenus, 1 legatura tarhon.
Mod de preparare: Se spala carnea, apoi se curata zarzavatul pentru supa, se taie marunt si se pun impreuna la fiert, intr-un litru de apa rece. Se adauga sarea si boabele de piper si se lasa sa fiarba incet aproximativ o ora. Ciupercile curatate se taie in doua sau in patru (cele mai mari). Carnea fiarta se scoate din oala si se lasa putin sa se raceasca, iar zeama se strecoara si se pastreaza din ea cam 3/4 l. Pentru sos: Se incinge untul, se adauga faina si se amesteca pana ce se leaga, dupa care se sting cu vin (sau cu zeama fierbinte de legume), amestecand intruna. Se incorporeaza ciupercile si se lasa sa fiarba 7 minute, la foc mic. Carnea taiata bucati potrivite se introduce si ea in sos si se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie. Se ia putin sos intr-o ceasca, se amesteca cu galbenusul si se toarna inapoi in cratita, fara sa mai dea in clocot. Jumatate din tarhonul taiat fasii se amesteca in papricas, cealalta jumatate se presara deasupra. Se serveste fierbinte, cu garnitura de orez fiert.
Salata verde cu patrunjel si crutoane
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 salate mici, 1 legatura patrunjel. Pentru sosul vinegreta: 2 portocale, 5 ling