Retete pentru Pasti"Talmes-balmes" cu oua. Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 oua fierte tari, 1 legatura ridichi, 2-3 legaturi ceapa verde (coditele), 25 g salata verde, 150 g sunca de Praga, 1 borcanel de capere, 200 g smantana, sare, piper, boia dulce.. Mod de preparare: Se curata ouale si se tai...
Retete pentru Pasti"Talmes-balmes" cu oua
Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 oua fierte tari, 1 legatura ridichi, 2-3 legaturi ceapa verde (coditele), 25 g salata verde, 150 g sunca de Praga, 1 borcanel de capere, 200 g smantana, sare, piper, boia dulce.
Mod de preparare: Se curata ouale si se taie marunt. Ridichile se toaca, coditele de ceapa verde se taie rondele, salata - fasii subtiri, iar sunca de PragaÊ- cubulete. Se amesteca toate ingredientele astfel pregatite cu caperele si smantana, se condimenteaza si se servesc cu paine neagra.
Nota: Sunca si caperele se pot inlocui cu 100 g de scrumbie (file) si un mar mic, taiat cubulete.
Pateuri cu praz si branza telemea
Ingrediente (pentru 8 bucati): aluat de foitaj (2 suluri a 150 g), 4 tulpini de praz, 30 g unt, 1 lingura cimbru proaspat, sare, piper, 1 ou, 4 felii telemea moale, 30 g salata verde.
Mod de preparare: Se aseaza cele doua foi de aluat pe planseta (una langa alta) si se taie in patru. Se ia fiecare patrat, i se decupeaza marginile de jur-imprejur - fasiile au 1 cm latime - si se pun deoparte. Se-ntinde putin fiecare bucata cu sucitorul, se uda pe margini cu apa si deasupra se lipesc pe margini, in forma de gard, fasiile taiate. Se pun pateurile pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se inteapa pe fund cu o furculita si se coc 8-10 minute in cuptorul incins la 200¡C. Intre timp, se curata prazul, se taie rondele si se caleste circa 5 minute in untul incins. Se adauga cimbrul, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza si oul batut. Umplutura ast