Facultatea de Agricultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" desfasoara un amplu program de modernizare a aparaturii de specialitate si de imbunatatire a spatiilor de invatamant. O parte din sumele veniturilor proprii sunt alocate atat pentru salariile cadrelor didactice, cat si pentru amenajarea spatiilor destinate orelor de curs. La aceste fonduri se adauga banii proveniti din proiectele nationale realizate. Astfel, pana in prezent, au avut loc schimbari semnificative in ceea ce priveste dotarea cu echipamente specifice a amfiteatrelor 3 si 5 din interiorul Facultatii de Agricultura, cu mentiunea ca au fost achizitionate aparatura audio fixa, laptop-uri, videoproiectoare si tabele magnetice. Modernizate au fost si doua dintre laboratoare, mai precis laboratorul de fiziologia plantelor si cel de culturi furajere. Este de remarcat ca au fost necesare 200.000.000 lei numai pentru amenajarea unuia dintre amfiteatre.
O alta noutate semnalata de decanul Facultatii de Agricultura, prof. univ. Gerard Jitareanu, este reprezentata de adoptarea sistemului de invatamant pe module. In acest sens, fiecare semestru are 14 saptamani, concentrate in 2 module. La sfarsitul unui modul urmeaza cate doua saptamani de examene, asa incat, dupa noua structura, studentii au posibilitatea sa aprofundeze cu seriozitate un numar mai mic de discipline. Faptul ca tinerii invatacei se intalnesc mai des cu profesorii lor si au materia proaspata bine studiata, asigurandu-se o continuitate a cunostintelor dobandite, indica alte cateva avantaje ale invatamantului pe module.
Incurajator este si aspectul imbunatatirii frecventei la cursuri din partea studentilor. Deoarece dezavantajele sunt nesemnificative fata de multitudinea alternativelor oferite de acest sistem, conducerea spera la o extindere pe scara larga, mai ales ca s