Delfini si rechini recuperati din Marea Neagra
Politistii de frontiera constanteni au recuperat, in noaptea de simbata spre duminica, alte cantitati considerabile de delfini, rechini si calcani, precum si zeci de kilometri de plase de pescuit din zona in care au fost prinse la braconaj, in urma cu aproape zece zile, cele sapte pescadoare turcesti, precizeaza Mediafax. Purtatorul de cuvint al Directiei Politiei de Frontiera Constanta, lt. Zinaida Vieru, a declarat ca vedeta maritima 33 a Grupului de Nave Mangalia a adus la mal 15 kilometri de plase de pescuit pentru calcan, 12 rechini, 18 pisici si vulpi de mare si sapte delfini, o parte din acestia fiind redati mediului marin.
Potrivit unor surse din Politia de Frontiera, in timpul actiunii desfasurate in noaptea de simbata spre duminica a fost identificat un alt pescador turcesc, la 45 mile est de Tuzla. Sursele citate sustin ca acest pescador ar fi incercat sa adune plasele de pescuit aruncate in mare de cele sapte pescadoare turcesti. (E.N.)
Ministrul mediului acuza: ?Turcia a incalcat conventia privind protectia mediului?
?Actul de braconaj al pescadoarelor turcesti care au pescuit ilegal saptamina trecuta in apele teritoriale romanesti este o crima ecologica. Iar Turcia a incalcat conventia internationala privind protectia mediului si va fi sanctionata aspru de organismele mondiale?, a declarat, simbata,? ministrul mediului Petru Lificiu, citat de Mediafax. Lificiu a precizat ca va stabili impreuna cu omologul sau turc sanctiunile care vor fi luate impotriva ?criminalilor ecologici?. De asemenea, in cadrul vizitei de la Constanta, ministrul mediului a somat societatile Oil Terminal si Petromidia sa neutralizeze cele 1.600 de tone de reziduuri petroliere depozitate necorespunzator in bazine neecologice. (I.A.)
Un parlamentar turc cere condamnari rapide
Masura de condamnar