Sfaturi pentru dulciurile de PastiDespre cozonac.... - Inainte de a incepe sa preparati cozonacul, cititi cu atentie toate retetele si puneti-va la indemana toate produsele de care aveti nevoie. Porniti cuptorul la temperatura necesara si pregatiti formele (ungeti-le cu grasime, infainati-le etc.)....
Sfaturi pentru dulciurile de PastiDespre cozonac...
- Inainte de a incepe sa preparati cozonacul, cititi cu atentie toate retetele si puneti-va la indemana toate produsele de care aveti nevoie. Porniti cuptorul la temperatura necesara si pregatiti formele (ungeti-le cu grasime, infainati-le etc.).
- Cantariti intotdeauna ingredientele, nu le apreciati doar din ochi. Untul si ouale trebuie sa aiba temperatura camerei.
- Amestecul de zahar si unt trebuie preparat cu robotul electric, pentru ca se face mai repede si mai uniform. Amestecul trebuie sa isi dubleze volumul si sa nu mai contina cristale netopite de zahar. Ingredientele care se adauga ulterior trebuie introduse delicat, prin amestec usor. (Amestecul facut in forta duce la un aluat tare.)
- Nu deschideti usa cuptorului inainte sa fi trecut 2/3 din timpul de coacere.
Despre miere
- Culoarea mierii de albine variaza in functie de plantele de pe care se culege polenul. In general, cu cat culoarea e mai deschisa, cu atat gustul este mai delicat.
- Mierea infierbantata, destinata prajiturilor, pierde din intensitatea aromei si-a gustului. Folositi soiuri de culoare inchisa si cu gust accentuat.
Despre gelatina
- Indiferent daca o cumparati sub forma de praf sau de lamele, respectati prescriptiile de pe ambalaje. Folosirea unor cantitati necorespunzatoare poate compromite calitatea cremei pe care o preparati.
- Gelatina trebuie sa aiba aceeasi temperatura cu celelalte ingrediente pe care le folositi (caldute). Gelatina dizolv