De curand, pensionarii care isi ridica drepturile banesti de la CEC a trebuit sa isi petreaca peste 36 de ore spre a-si putea primi banii. Incalcite explicatii au fost oferite de functionarii care se ocupau de problema. S-a constatat ca vreo patru institutii de forta ale statului roman (Casa de Asigurari, Trezoreria Ministerului de Finante, Banca Nationala si CEC) sunt implicate in chestiune, ceea ce le-a permis sa arunce una pe alta responsabilitatea. Pana la urma a reiesit clar ca Trezoreria Ministerului de Finante n-a eliberat banii, pentru ca pur si simplu nu-i avea, faptul cel mai grav pe care nu intamplator a cautat sa-l ascunda cu obstinatie. De ce, vom vedea, caci tocmai asta e problema!
Mai multe statii de ambulanta au ramas sa lucreze doar prin telefon sau prin calculator, fara deplasari la fata locului, nemaiavand bani de benzina si alte cheltuieli indispensabile unui serviciu de salvare. Proceduri sui generis au fost aplicate spre a compensa lipsa de fonduri, acordandu-se un fel de asistenta "virtuala", cu sfaturi oferite prin telefon! Bani pentru salvarea statiilor de salvare ar trebui sa vina, in general, de la Casele de Sanatate, dar acestea se plang ca Trezoreria Ministerului de Finante le retine banii stransi din contributiile pentru sanatate si nu le varsa decat o parte din ceea ce, de bine de rau, se reuseste sa se colecteze. De ce face asa ceva Trezoreria Ministerului de Finante, vom vedea, caci tocmai aceasta este problema!
Ministerul de Interne este pasibil de a inchide taraba. Mai multe inspectorate de politie si-au cheltuit deja fondurile alocate pentru intregul an si celelalte sunt pe cale de a ajunge in aceeasi situatie. Dotarea cu care se incearca - daca se incearca intr-adevar - sa se lupte impotriva infractionalitatii fabuloase din Romania este precara, de multe ori doar o gluma. Evident proasta. Efortul sever facu