Nu amestecati, in timpul mesei, mai mult de doua feluri de bauturi alcoolice.
Apa minerala cu continut mare de carbonat de sodiu stimuleaza secretiile digestive.
Pentru a usura digestia, se recomanda dupa masa unul sau doua comprimate de triferment si un comprimat de colebil.
Chiar daca sint usor de digerat si de asimilat, ouale trebuie consumate cu masura. In primul rind, oul contine o cantitate foarte mare de colesterol (180-190 mg/100 g)- existent in special in galbenus. De asemenea, ouale stimuleaza puternic contractiile veziculei biliare. Tocmai de aceea, persoanele care sufera de hipercolesterolemie, disfunctii biliare sau hepatice trebuie sa reduca ratia de oua din alimentatie. Unul sau doua oua pe zi reprezinta cea mai buna sursa de minerale ( in special fosfor, magneziu si fier) si vitamine (A, B6, B9, B12, D, E si K). Tot ouale sint o sursa importanta de acizi grasi omega3 care protejeaza sistemul cardiovascular. Trebuie tinut insa seama de faptul ca la mesele de Pasti ouale intra si in compozitia altor feluri de mincare, asa ca se poate ajunge usor la un exces alimentar.
Carnea de miel este un alt aliment care pune la grea incercare organismul, mai ales in cazul celor care sufera de boli hepatice, guta sau afectiuni renale. Desi contine cantitati mari de fier, zinc si vitamina B12, aceasta este greu de asimilat din cauza cantitatii mari de grasime
In general, alimentele care compun masa traditionala de Pasti stimuleaza in exces secretia biliara si astfel apar greturile, varsaturile sau crampele abdominale insotite uneori de diaree. Se poate declansa o colecistita acuta cu dureri puternice in partea dreapta a abdomenului, varsaturi de culoare verzuie, care nu inceteaza la administrarea de medicamente, si dureri de cap, care nu cedeaza la medicatia obisnuita.
Consumul de alcool poate declansa o