Trei feluri cu mielCotlete de miel cu sos de rosii si menta. Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 cotlete (a 75 g), 1-2 linguri ulei de masline. Pentru sos: 3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde taiata rondele, 2 lingurite menta proaspata tocata marunt, sare.. M...
Trei feluri cu mielCotlete de miel cu sos de rosii si menta
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 cotlete (a 75 g), 1-2 linguri ulei de masline. Pentru sos: 3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde taiata rondele, 2 lingurite menta proaspata tocata marunt, sare.
Mod de preparare: Se spala cotletele si se zvanta bine intr-un stergar, dupa care se prajesc doua minute (pe fiecare parte) in uleiul incins - ca sa se inchida porii - si pe urma inca un minut pe ambele parti. Se servesc cu un sos de rosii si menta, care se prepara in felul urmator: se oparesc rosiile 1-2 minute in apa clocotita, se introduc apoi - imediat - in apa rece si se curata de pielita. Se taie in doua, se scot semintele (prin presare) si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita impreuna cu otetul, zaharul si ceapa tocata, se lasa sa dea in clocot, la foc potrivit, si se fierb incet, circa 5 minute. Se ia sosul de pe foc, se tine cel putin o ora la temperatura camerei si, inainte de a-l servi, se gusta de sare si se incorporeaza menta taiata marunt.
Miel mongolez
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g fil de miel (muschiul scos de pe coaste), 2 catei de usturoi presati, 1 lingurita praf de ghimbir, 6 linguri de untdelemn, 4 cepe potrivite taiate bucati, 3 lingurite zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceasca vin alb sec, 1 lingura seminte prajite de susan.
Mod de preparare: Se taie carnea felii subtiri, se amesteca usturoiul cu ghimbirul si cu jumatate din untdelemn si se introduce carnea in amestecul astfel preparat