Dupa PastiOua scotiene. Ingrediente (pentru 4 oua): 4 oua fierte tari (ramase de la Pasti), 250 g carne de porc tocata, 1 ceapa mica rasa, 1 ou crud (separat albusul si galbenusul), 2 linguri pesmet, 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara, inca 1/2 ceasca pesmet, ulei pentru prajit....
Dupa PastiOua scotiene
Ingrediente (pentru 4 oua): 4 oua fierte tari (ramase de la Pasti), 250 g carne de porc tocata, 1 ceapa mica rasa, 1 ou crud (separat albusul si galbenusul), 2 linguri pesmet, 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara, inca 1/2 ceasca pesmet, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul si patrunjelul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in 4 parti. Se ia cate o portie intre palmele ude si se apasa in asa fel incat tocatura sa poata imbraca un ou. Se inveleste oul cu amestecul de carne, se turteste putin si se procedeaza la fel si cu celelalte oua. Se ung apoi ouale astfel pregatite cu albusul batut usor, se dau prin pesmet si se prajesc 8 minute, in uleiul bine incins. Cand s-au rumenit frumos, se scot din tigaie, se lasa putin sa se scurga si se servesc imediat.
Lipie cu masline
Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 cesti faina, 1 lingurita praf de copt (amestecat in faina), 1 lingurita sare, 30 g unt taiat bucatele, 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval uscat) ras, 1/2 ceasca masline negre (fara samburi) taiate feliute, 1 lingura rozmarin verde tocat, 1/2 ceasca lapte, 1/4 ceasca apa, inca 1-2 linguri lapte, inca 2 linguri parmezan ras.
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210¡C, se unge o tava cu unt topit (sau cu ulei) si se tapeteaza cu faina. Intr-un castron se pune faina impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se freaca intre palme, pana ce se obtine o masa sfaramicioasa