- Mamaliga nu mai face cocoloase daca inainte de a pune malaiul la fiert il stropiti cu apa rece.. - Sfecla pentru salata isi pastreaza vie culoarea rosie daca inainte de a o pune la fiert o spalati bine in apa cat mai fierbinte.. - Icrele de heringi se desareaza usor daca sunt puse in lapte sau ap...
- Mamaliga nu mai face cocoloase daca inainte de a pune malaiul la fiert il stropiti cu apa rece.
- Sfecla pentru salata isi pastreaza vie culoarea rosie daca inainte de a o pune la fiert o spalati bine in apa cat mai fierbinte.
- Icrele de heringi se desareaza usor daca sunt puse in lapte sau apa rece, intr-un tifon impaturit in doua. Se tin o ora, dupa care se storc si se prepara cu untdelemn.
- Cand scoateti icrele dintr-un peste, fiti atenti sa nu se rupa si fierea, care le va face amare.
- Musacaua, budinca si pilaful se reincalzesc numai pe baie de aburi.
- Galustele de gris vor avea o culoare frumoasa daca puneti in compozitie si doua lingurite de malai grisat, iar in galbenus adaugati putina sare.
- Supa care nu are suficienta grasime deasupra poate fi "dreasa" cu un morcov dat pe razatoarea mica si calit in putin untdelemn.
- Tava de prajituri nu trebuie unsa cu unt sau untdelemn si pe margini, pentru ca prajitura nu va mai creste suficient in cuptor.
- Zaharisirea dulceturilor poate fi evitata daca in timpul fierberii se adauga sare de lamaie dizolvata in apa calda.
- Pentru ca spuma batuta din albus de ou sa nu se lichefieze, impartiti in doua cantitatea de zahar care urmeaza sa fie incorporata in ea; puneti prima parte cand incepeti batutul, iar restul de zahar adaugati-l la sfarsit.
- Sapunul de toaleta dureaza mai mult daca este uscat. Cumparati intotdeauna mai multe bucati si tineti-le intr-un loc ferit de umezeala. Cand le vine randul la folosire, alegeti-le pe cele mai vechi.
- Resturi