Legume de primavaraChec de morcovi cu slaninuta afumata. Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,2 kg morcovi curatati, 20 felii subtiri de slaninuta (eventual bacon), 4 oua, 50 g unt + 20 g pentru uns forma, sare, piper macinat.. Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie bucati mai mari si se fierb...
Legume de primavaraChec de morcovi cu slaninuta afumata
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,2 kg morcovi curatati, 20 felii subtiri de slaninuta (eventual bacon), 4 oua, 50 g unt + 20 g pentru uns forma, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie bucati mai mari si se fierb in aburi circa 15 minute. Se incinge cuptorul la 180¡C, se unge cu unt o forma de chec si se tapeteaza cu hartie pentru copt unsa, de asemenea, cu putin unt. Se maruntesc morcovii in robotul de bucatarie sau se dau pe razatoarea mare; 1/3 din cantitate se pune deoparte, restul se amesteca cu ouale, sarea si piperul si se mixeaza pana ce compozitia devine neteda. Se rastoarna apoi intr-un castron, se adauga si morcovii pusi deoparte si se amesteca bine. Intr-o tigaie se prajesc in untul incins feliile de slaninuta (pe ambele parti), dupa care se aseaza in tava de chec alternativ: un strat de morcovi, unul de slaninuta prajita, ultimul strat fiind de slaninuta. Se pune tava intr-un vas mai mare cu apa, se da la cuptor si se lasa checul sa fiarba 45 de minute la bain-marie. Se serveste taiat felii, fierbinte sau caldut, dupa gust.
Placinta cu carne de pui si mazare noua
Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g piept de pui, 500 g mazare verde, 1 legatura ceapa verde, 250 g costita afumata, 1 pachet aluat de foitaj, 2 linguri ulei de masline, 20 g unt + 10 g pentru uns forma, 1 cub supa concentrata de pasare (Knorr), 1 galbenus, 1/2 legatura tarhon proaspat, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200¡C si