Oua - in fel si chipOua florentine. Ingrediente (pentru 2 persoane): 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucsoara pisata, 2 oua, cascaval ras.. Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si nucsoara si se...
Oua - in fel si chipOua florentine
Ingrediente (pentru 2 persoane): 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucsoara pisata, 2 oua, cascaval ras.
Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si nucsoara si se pune in doua forme mici de Jena. Din oua se fac ochiuri romanesti (se sparg si se fierb in apa clocotita cu putin otet, pana ce se incheaga), se aseaza cate un ochi in fiecare forma, se presara deasupra cascavalul ras si se baga la cuptorul incins la 180¡C. Se lasa 10-15 minute, pana ce se topeste cascavalul.
Oua fierte cu somon afumat si paine prajita
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua, 4 felii de somon afumat, 4 felii de paine de secara, 50 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati sare si piper si bateti-le usor cu o furculita. Preparati ouale fierte: cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute. Intre timp, incingeti untul intr-o tigaie mai mare, antiadeziva (daca se poate). Inlaturati coaja de la paine, dati fiecare felie prin ou, in asa fel incat sa se inmoaie bine pe ambele parti, si lasati-le sa se rumeneasca - cate 5 minute pe fiecare fata - in untul incins. Asezati-le apoi pe farfurii incalzite si acoperiti-le cu folie de aluminiu, ca sa stea calde. Tineti ouale fierte sub un jet de apa rece, curatati-le de coaja si taiati-le in doua. Puneti pe fiecare bucata de paine prajita cate-o felie de somon si cate-o jumatate de ou si serviti-le im