Ce stie toata Europa nu stie Romania!
RAPORTUL CARE ACUZA
„…tinind cont de caracterul sensibil al acestei probleme... acest raport ar trebui pastrat doar in cadrul intern al Comisiei Europene“. Barry McSweeney, director general al Centrului comun de cercetare al UE - in scrisoarea care insoteste studiul privind culturile agricole modificate genetic.
„La nivelul UE se constata o opozitie din ce in ce mai accentuata fata de alimentele produse pe baza de Organisme Modificate Genetic (OMG). Daca Romania alege sa urmeze calea agriculturii modificate genetic s-ar putea gasi in situatia de a nu avea o piata in UE pentru productia sa contaminata de OMG-uri“. Iza Krusewska, coordonator pentru Europa Centrala si de Est, „Northern Alliance for Sustainability“ din Londra (dupa Bucharest Bussiness Week, 11 septembrie 1999).
„Presiunile care se exercita din ce in ce mai mult in acest domeniu, in detrimentul cercetarii si dezvoltarii, compromit perspectiva luptei impotriva malnutritiei. Daca intoarcem spatele exploziei de inovare tehnologica in agricultura, medicina si telecomunicatii, riscam sa privam statele sarace de mijloacele pentru a-si ameliora conditiile de viata la cel mai elementar dintre niveluri“. Mark Malloch Brown, Directorul programului ONU pentru dezvoltare, LE MONDE, 12 august 2001.
Comisia Nationala pentru Securitate Biologica exista, dar nu a auzit nimeni de ea
La 30 ianuarie 2000 a fost adoptata Ordonanta nr. 49 privind „obtinerea, testarea, folosirea si comercializarea organismelor modificate genetic prin procedeele biotehnologiei moderne“, fiind publicata in Monitorul Oficial la 31 ianuarie. Asa cum precizeaza Ministerul Mediului din tara noastra, aceasta Ordonanta ofera bazele pentru implementarea directivelor europene specifice si a Protocolului pentru Securitatea Biologica semnat