Bucatarie rapida cu mazare si cartofiMazare verde cu menta. Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata, 1 lingura menta taiata marunt, 1/2 lingurita zahar, putin unt, sare.. Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul topit, se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se innmoaie. S...
Bucatarie rapida cu mazare si cartofiMazare verde cu menta
Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata, 1 lingura menta taiata marunt, 1/2 lingurita zahar, putin unt, sare.
Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul topit, se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se innmoaie. Se incorporeaza sarea, zaharul si menta si se serveste fierbinte.
Mazare zdrobita cu unt
Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata, 2 lingurite unt, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se fierbe mazarea 15-20 de minute in putina apa si apoi se scurge. Se zdrobeste cu furculita, se adauga untul, sarea si piperul, se amesteca bine si se serveste imediat.
Mazare cu rosii si busuioc
Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata, 2 lingurite ulei, 1 catel de usturoi, 1/2 ceasca rosii taiate marunt, 2 linguri busuioc verde tocat, sare.
Mod de preparare: Se incinge uleiul si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa fiarba un minut. Se pun mazarea si busuiocul tocat si se fierb toate inca 10-15 minute.
Mazare cu piper si usturoi
Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 lingurita boabe de piper pisate, 2 cesti mazare, 1/2 lingurita zahar, sare, otet aromat.
Mod de preparare: Se incinge uleiul si se pun in el cateii de usturoi curatati si zdrobiti, piperul, mazarea, zaharul si sarea. Se lasa sa se dunstuiasca 2-3 minute, se adauga putina apa si se fierb circa 10 minute, pana ce se inmoaie mazarea. Inainte de a o