•Nu au mai fost semnalate alte cazuri de toxiinfectie •Pana la aflarea rezultatelor analizelor coproculturilor celor infectati mai dureaza cinci zile
Episodul de toxiinfectie alimentara cauzata de consumul de eclere de la cantina universitara din Campusul "Titu Mairescu" pare sa fie pe ultima suta de metri. Pentru finalizarea anchetei mai sunt asteptate doar rezultatele de la coproculturile studentilor intoxicati. La Spitalul de Boli Infectioase nu a mai fost internat nici un pacient cu aceeasi simptomatologie, dar nici nu a mai fost externat vreun student. "Nu a mai fost semnalat nici un caz de toxiinfectie alimentara si nu credem ca vor mai apare altele. Va mai dura cateva zile pana la aflarea rezultatelor si, cel putin pentru moment, nu poate fi luata in calcul ipoteza unei infectii cu salmonella, chiar daca in coprocultura unui student a fost izolat acest microb", a spus dr. Irina Teodorescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Iasi.
Ancheta stagneaza deocamdata pana la aflarea acestor rezultate. Concluzia oferita de catre Directia Sanitar Veterinara este simpla - in alimente a fost gasit un stafilococ, iar vasele in care erau preparate alimentele erau pline de germeni. Reamintim ca, la sfarsitul saptamanii trecute, 32 de studenti au ajuns la spital, cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au consumat eclere de la cantina din Campusul "Titu Maiorescu".
Catalina DARABANA
•Nu au mai fost semnalate alte cazuri de toxiinfectie •Pana la aflarea rezultatelor analizelor coproculturilor celor infectati mai dureaza cinci zile
Episodul de toxiinfectie alimentara cauzata de consumul de eclere de la cantina universitara din Campusul "Titu Mairescu" pare sa fie pe ultima suta de metri. Pentru finalizarea anchetei mai sunt asteptate doar rezultatele de la coproculturile studentilor intoxicati. La Spitalul de Bo