Ploua cu amenzi in "Titu Maiorescu"
Prefectura judetului Iasi a cerut Directiei Sanitar Veterinare si Directiei de Sanatate Publica un raport referitor la masurile luate cu privire la episodul de toxiinfectie alimentara declansat la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce 32 de studenti au consumat eclere vieneze la Cantina Studenteasca "Titu Maiorescu." "A fost incalcata grav legislatia privind producerea si comercializarea produselor alimentare. Au fost afectati 60 de consumatori, din care 33 sunt internati la Spitalul de Boli Infectioase Iasi", a declarat prefectul Corneliu Rusu Banu.
In urma controalelor efectuate, au fost constatate grave deficiente, cum ar fi modificarea fluxului tehnologic aprobat initial si care a stat la baza autorizatiilor sanitar-veterinare. De asemenea, s-a constatat ca chioscul alimentar din corpul B al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" a fost deschis fara asigurarea dotarii cu utilaje frigorifice si fara autorizatie sanitar veterinara.
Mai mult decat atat, terasa cantinei nu avea avizul DSP si DSV. Nu a fost respectata nici legislatia privind evidenta stocurilor de materii prime si a produselor finite. Au fost mentinute in magazie si introduse in procesul de fabricatie materii prime cu termenul de valabilitate depasit.
Autoritatile au dispus incetarea activitatii la cantina pana la refacerea fluxului tehnologic, igienizarea spatiilor si a utilajelor, efectuarea dezinsectiei, dezinfectiei si deratizarii generale si refacerea analizelor medicale la tot personalul angajat. "Universitatea <