•Acesta este rezultatul coproculturilor recoltate studentilor •In coproculturile personalului care lucreaza la bucatarie nu a fost identificat nimic •Se pare ca in materia prima folosita la prepararea eclerelor nu s-a aflat nimic, in vreme ce in produsul final a fost identificat un stafilococ •Rezultatele obtinute de DSP, DSV si analizele facute de catre Spitalul de Boli Infectioase studentilor internati cu toxiinfectie alimentara vor fi trimise Institutului Cantacuzino la Bucuresti, pentru confirmarea finala
"In coproculturile luate studentilor care au fost internati cu toxinfectie alimentara a fost izolata salmonella. Dupa simptomatologia pe care au avut-o pacientii internati la noi, era destul de greu sa ne dam seama de la inceput ca este vorba de salmonella, mai ales ca mai toate toxiinfectiile alimentare au aceleasi manifestari clinice - varsaturi, dureri de burta, scaune", ne-a spus dr. Irina Teodorescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.
Dintre cei 32 de studenti care au fost internati la inceputul lunii dupa ce au consumat eclere la cantina din Campusul Universitar "Titu Maiorescu" in spital nu se mai afla nici o persoana.
"In episodul de la Cantina xTitu Maiorescux ne aflam in faza de mijloc a anchetei, in stadiul analizelor de laborator de la spital, Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitar Veterinara. Intrucat rezultatele de la coproculturile studentilor, de la alimente si de la personal sunt diferite si pentru ca au fost izolati o serie de agenti patologici la suprafata de lucru, vom trimite toate analizele la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, pentru a avea un rezultat final. S-a demonstrat o incarcare de germeni si stafilococi pe spatiul de lucru si la ustensilele de la cantina", ne-a declarat dr. Irina Mitroi, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica.
Rezultalele