Luni va vi redeschisa cantina din campusul "Titu Maiorescu", dupa cum a declarat ieri Dumitru Oprea, rectorul Universitatii "Al. I. Cuza", de care apartine cantina. Aceasta a fost inchisa in urma cu trei saptamani, din cauza unei toxiinfectii alimentare cu bacilul Salmonella, contactata de 32 de studenti care au mancat eclerele preparate acolo. "In urma vizitei unor reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si a Directiei Sanitar Veterinare Iasi, s-a constat ca nu mai exista motive de a tine inchisa cantina. S-ar putea ca doar departamentul de cofetarie sa nu functioneze. Din cei aproximativ 40 de angajati, noua trebuie sa urmeze un tratament, ca sa nu mai fie nici un dubiu", a afirmat Dumitru Oprea, rectorul de la Cuza.
Se va servi doar mancare gatita, tratata termic. Ca masuri de siguranta, membrii Biroului Senat al Universitatii au decis montarea a trei-patru camere video in circuit inchis, cu ajutorul carora sa monitorizeze activitatea zilnica a celor care se ocupa de prepararea hranei.
Studentii vor putea manca doar felul unu si doi la catina din Campusul Universitar Titu Maiorescu. Acest lucru se va intampla atunci cand se va redeschide cantina, insa, cel putin la acest moment, inspectorii DSP mai au rezerve fata de aceasta decizie. Personalului din unitate le-au fost recoltate alte coproculturi. "La noua persoane dintre cele carora li s-au recoltat coproculturi, primele probe au fost negative si urmeaza sa primim si ultima analiza", a spus dr. Irina Mitroi, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica Iasi.
Inspectorii intentioneaza sa urmareasca mai intens modul in care sunt produse si comercializate pajiturile cu crema si vor fi mult mai exigenti, mai ales cu acele unitati in care se produc prajituri, dar care le comercializeaza in alte magazine sau la chioscuri. Cei mai bucurosi sunt studentii, care vor avea din nou unde s