Marian Sirbu refuza sa reactioneze la acuzatiile de coruptie aduse subalternilor
Marian Sirbu refuza sa reactioneze la acuzatiile de coruptie aduse subalternilor
Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) a fost, saptamina aceasta, teatrul unui imens scandal, dupa ce reprezentanti a doua dintre institutiile aflate in subordinea acestuia au fost acuzati de luare de mita. La inceputul saptaminii, seful biroului de presa al MMSS, Razvan Purde, a fost acuzat de bucuresteanul Florin Salceanu ca a pretins si a primit 1.000 de dolari pentru a-i facilita acestuia plecarea la munca in Portugalia. Joi, alti trei functionari -? directori la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Bihor - au fost? arestati, la Oradea, pentru luare de mita. Reactiile oficiale in urma acuzatiilor aduse functionarilor MMSS? intirzie insa sa apara.
Initial, ministrul Sirbu si-a aparat subalternul de la biroul de presa, spunind ca are incredere in Razvan Purde.? In ancheta? asupra scandalului legat de denuntul? bucuresteanului Salceanu la Politia Capitalei, ofiterii si-au declinat competenta in favoarea Parchetului. Acuzatiile pe care vor trebui sa le probeze procurorii sint: trafic de influenta, abuz in serviciu, abuz de incredere, luare si dare de mita.
Mass-media a dezvaluit ca zeci de romani s-au plins ca au fost pacaliti de angajatii Ministerului Muncii ca vor pleca sa lucreze in strainatate. Cei pacaliti au spus ca au platit asa-zise comisioane intre 1.000 si 1.600 de dolari. Iata cum a fost descrisa piramida spagii in Ministerul Muncii: ?De la cei care dadeau ?comisioanele-spagi?, prin diversi intermediari, banii ajungeau la Serban Mecu si Razvan Purde care prin Felix Totolici (fost purtator de cuvint) luau legatura o treapta mai sus cu Laurentiu Ungureanu si in cele din urma cu consilierul ministrului Cristi Rosca. Unii dintre cei care au