Caviar de vinete. Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici, 4 catei de usturoi, 1 galbenus, zeama de la 1/2 lamaie, 100 ml ulei de masline, 1 lingurita cu varf de mustar iute, sare, piper, 2 rosii, 1/2 bagheta.. Mod de preparare: Puneti intr-o sita vinetele intregi si cateii de usturoi si fier...
Caviar de vinete
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici, 4 catei de usturoi, 1 galbenus, zeama de la 1/2 lamaie, 100 ml ulei de masline, 1 lingurita cu varf de mustar iute, sare, piper, 2 rosii, 1/2 bagheta.
Mod de preparare: Puneti intr-o sita vinetele intregi si cateii de usturoi si fierbeti-i 40 de minute in aburi. Lasati legumele sa se raceasca putin, taiati vinetele in doua si scoateti-le - cu o lingura - miezul, iar usturoiul curatati-l de coaja. Tocati-le marunt si amestecati-le cu mixerul, pana ce obtineti un piure. Sarati, piperati si varsati piureul intr-un castron. Adaugati galbenusul si mustarul si incorporati uleiul, putin cate putin, amestecand cu telul, ca pentru maioneza. Adaugati si zeama de lamaie, amestecati inca o data, dupa care puneti vinetele astfel preparate la frigider, pana cand doriti sa le serviti. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si seminte, taiati-le cubulete, incorporati-le in vinetele scoase de la frigider si amestecati usor. Taiati bagheta felii, prajiti-o si serviti caviarul de vinete pe feliile caldute de paine.
Supa de pui cu gulii si lamaie
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 gulii potrivite, 250 g morcovi, 4 piepturi de pui (600 g), 100 g macaroane scurte (melcisori), 1 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), 150 g mazare, 4 felii de lamaie, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Se spala zarzavatul, se curata si se taie marunt. Fileurile de pui spalate si zvantate se taie felii subtiri. · Guliile, morcovii, melcisorii si mazarea se