Ieri, in jurul orei 13.00, la marginea padurii aflata la intrarea in satul Padureni, comuna Grajduri, in spatele unor tufisuri, cativa locuitori transau de zor un cal pe care il sacrificasera pentru comercializare. Un taximetrist, care a parcat masina la marginea soselei, astepta ca marfa sa fie incarcata in autovehicul. Conform spuselor satenilor, carnea de cal a fost cumparata cu suma de 1,5 milioane lei de catre patronul unei firme de constructii din Iasi. "Calul vecinului s-a lovit la picior si l-au taiat pentru ca nu se mai putea vindeca. L-au vandut unui patron de la Iasi cu 1,5 milioane lei. Era un cal tanar", a declarat un satean care a vrut sa-si pastreze anonimatul.
Carnea de cal nu se comercializeaza fara a avea un control sanitar veterinar. Consumul carnii fara avizul medicului veterinar poate duce la imbolnaviri, calul fiind un animal care poate transmite boli grave, cum ar fi morva. "Acolo este o retea care actioneaza pe zona Ciurea-Dumbrava. In padure sunt numai schelete de cai. Avem sub observatie aceasta retea care sacrifica clandestin cai si apoi comercializeaza carnea", a declarat dr. Vasile Hritcu, directorul Directiei Sanitar Veterinare. (M.O.)
Ieri, in jurul orei 13.00, la marginea padurii aflata la intrarea in satul Padureni, comuna Grajduri, in spatele unor tufisuri, cativa locuitori transau de zor un cal pe care il sacrificasera pentru comercializare. Un taximetrist, care a parcat masina la marginea soselei, astepta ca marfa sa fie incarcata in autovehicul. Conform spuselor satenilor, carnea de cal a fost cumparata cu suma de 1,5 milioane lei de catre patronul unei firme de constructii din Iasi. "Calul vecinului s-a lovit la picior si l-au taiat pentru ca nu se mai putea vindeca. L-au vandut unui patron de la Iasi cu 1,5 milioane lei. Era un cal tanar", a declarat un satean care a vrut sa-si pastreze anonimatul.
Carn