In conformitate cu hotarirea CSAT si cu ordinul ministrului apararii nationale nr. MS 45/2002, privitor la restructurarea Armatei Romane, incepind cu data de 1.07.2002, Comandamentul 3 Operational „Mihai Viteazul“ si structurile subordonate intra in procedura de desfiintare, proces care se va incheia pe 31.08.2002.
Ca structura militara, Comandamentul 3 Operational a preluat traditiile Armatei a 3-a si respectiv ale Corpului 3 Armata, incorporind in compunerea lui, in decursul anilor, elemente valoroase de comanda si conceptie, care au urcat cu demnitate treptele ierarhiei militare. Inaltul profesionalism al corpului de cadre si pregatirea exceptionala a colegilor salariati civili - care s-au identificat intru totul cu interesele institutiei militare - au conferit comandamentului statutul unui organism militar de elita al Armatei Romane.
Asa cum era si firesc, ca reprezentant al celui mai inalt esalon militar in zona Olteniei, Comandamentul 3 Operational a trebuit sa faca fata cu succes tuturor provocarilor de ordin militar si social, specifice procesului de tranzitie, asigurind in acelasi timp echilibrul necesar functionarii intre componentele sale structurale.
Fara indoiala ca necesitatea reducerii efectivelor militare, precum si realizarea unor rapoarte noi intre categoriile de personal au afectat inevitabil si Comandamentul 3 Operational, care a fost prevazut pentru desfiintare.
In aceste conditii, sarcina principala a factorilor de decizie a constat in informarea corecta si oportuna a personalului din subordine si in aplicarea corespunzatoare a masurilor de protectie sociala stabilite la nivelul conducerii MApN.
Asa cum am precizat, informarea permanenta a dat subordonatilor nostri posibilitatea sa-si analizeze propria situatie si sa opteze pentru varianta cea mai buna oferita de actele normative in vigoare.
Astfel, din