Feluri cu legumeSupa de legume cu taietei. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, 1 tulpina de praz, 2 morcovi, 1 tulpina de telina, 1 dovlecel, 1 catel de usturoi, 1 lingurita sare, 2-3 linguri ulei de masline, 1 pahar vin alb, 2-3 linguri pulpa de rosii, 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Kno...
Feluri cu legumeSupa de legume cu taietei
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, 1 tulpina de praz, 2 morcovi, 1 tulpina de telina, 1 dovlecel, 1 catel de usturoi, 1 lingurita sare, 2-3 linguri ulei de masline, 1 pahar vin alb, 2-3 linguri pulpa de rosii, 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 1 lingurita oregano (uscat), 1 lingurita busuioc (uscat), 50 g taietei de supa, piper macinat, parmezan (cascaval) ras, 1/2 legatura codite de ceapa verde.
Mod de preparare: 1. Se alege zarzavatul, se spala, se curata si se taie marunt (cubulete, rondele etc.). Usturoiul se curata si se freaca cu sare ca o pasta. 2. Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc legumele, pana ce devin sticloase. 3. Se sting cu vin si se adauga rosiile. 4. Se toarna peste ele zeama de zarzavat, se incorporeaza oregano si busuioc si se lasa sa fiarba - la foc mic - 10-15 minute. 5. Se introduc taieteii in supa si se mai fierb si ei 5-10 minute. 6. Se gusta supa de sare si piper, se adauga jumatate din parmezanul ras, se amesteca bine si inainte de-a o servi se presara restul de parmezan si coditele de ceapa verde taiate rondele.
Pizza rustica
Ingrediente (pentru 4 persoane): Aluatul - 1/2 ceasca apa, 30 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 350 g faina integrala, 1 lingurita sare, 250 ml zer caldut, 1-2 linguri unt, 2 linguri tarate de grau. Umplutura - 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu, 100 g piept de pui (afumat), sare, piper macinat, 1 lingurita chimen, 1 lingura oregano, 1 lingurita busuioc,