Dacă-mi aduc bine aminte, n-a fost ediţie de Campionat Mondial în care arbitrii să nu fie acuzaţi că "au trîntit meciuri", iar anumite echipe, de obicei gazdele, că au fost favorizate.
De data asta însă scandalul a fost uriaş şi cam pe bună dreptate. Coreenii au fost ajutaţi de arbitri să ajungă în finala mică, de-a dreptul sfidător. Băieţii ăştia iubiţi şi odihniţi n-aveau voie să treacă de portughezi. Excelenţi simulatori de faulturi, sprijiniţi de un fluieraş care parcă îi invita să se tăvălească pe gazon, coreenii i-au învins greu pe portughezi şi după ce aceştia au rămas în opt jucători de cîmp şi cu un portar în zi de graţie. Dacă titlul de cel mai bun portar al Mondialelor s-ar da pentru un singur meci, atunci cu siguranţă că Victor Baya ar fi luat trofeul. La fel de scandalos au cîştigat coreenii şi cu Italia şi cu Spania. Goluri anulate, ofsaiduri închipuite, glume care folosite în cantitate mare şi la timp împotriva unor echipe cu jucători care au venit obosiţi de acasă, i-au împins pe coreeni în semifinala cu Germania.
Nemţii, care au avut numai doi oameni extraordinari, unul pe teren şi celălalt pe margine - antrenorul Voeller şi portarul Kahn - au jucat socotit, economisindu-şi puterile. Pe coreeni i-au învins obligîndu-i să-şi schimbe jocul şi nimerindu-i în punctele slabe. În afară de asta, arbitrul a ignorat simulările gazdelor, căci altfel cine ştie cum s-ar fi terminat şi acest meci.
Cînd trei echipe de categorie grea sînt trimise acasă de echipa gazdă şi Turcia ajunge prin jocul rezultatelor să întîlnească echipa Coreei în meciul pentru locul trei, nu pot fi de acord cu cei care au impresia că după acest Campionat Mondial în fotbal e posibil orice.
Sînt în stare să pariez că nici Coreea, nici Turcia nu vor mai întîlni la viitorul Campionat Mondial optimile de finală. Nu pentru că aş avea ceva împotriva echipelor mi