Bucatarie rapidaPaine cu branza coapta si rosii. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 paine pentru sandviciuri (bagheta sau paine neagra patrata), 5 linguri ketchup, 500 g rosii, 400 g branza telemea, sare, piper, 1 legatura de patrunjel, 2 catei de usturoi, 4 linguri untdelemn.. Mod de preparare: 1....
Bucatarie rapidaPaine cu branza coapta si rosii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 paine pentru sandviciuri (bagheta sau paine neagra patrata), 5 linguri ketchup, 500 g rosii, 400 g branza telemea, sare, piper, 1 legatura de patrunjel, 2 catei de usturoi, 4 linguri untdelemn.
Mod de preparare: 1. Se taie painea felii egale si se ung cu ketchup. 2. Se spala rosiile, se taie felii. Se taie felii si telemeaua. Se pune pe feliile de paine, branza la baza, deasupra rosiile. Se sareaza (daca branza nu e prea sarata), se pipereaza. 3. Se spala patrunjelul si se toaca marunt. La fel usturoiul. Se amesteca bine cu untdelemnul si se intinde pasta obtinuta peste fiecare felie de rosie. 4. Se pun sandviciurile pe o tava si se baga la cuptor 5 minute, sub arzatorul pentru gratar.
Cannelloni (paste fainoase mari, ca niste rulori, se gasesc in comert) cu umplutura de dovlecei
Ingrediente: 600 g dovlecei, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 2 linguri untdelemn de masline, sare, piper, 250 g branza de burduf, 2 linguri patrunjel verde tocat, 80 g cascaval ras, 250 ml sos alb (1-2 linguri de faina prajita in unt si stinsa cu lapte), 16 rulouri de cannelloni.
Mod de preparare: 1. Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. 2. Se calesc bine dovleceii in untdelemnul incins circa 5 minute, amestecand ca sa nu se arda. Se adauga ceapa si usturoiul, sarea si praful de piper. 3. Se amesteca dovleceii prajiti cu branza faramitata, patrunjelul si jumatate din cascavalul ra