Galeria Noua din Bucuresti a gazduit, intre 12-23 iunie a.c., un proiect interdisciplinar incisiv, sustinut de artistele Anne-Lise Dehée si Eve Couturier. Anne-Lise Dehée si-a expus propriile lucrari si a initiat un proiect fotografic interactiv, iar Eve Couturier a semnat un sound-performance inspirat din opera lui Gherasim Luca (19 iunie) si un sound/surrounding performance inspirat din instalatia foto interactiva prezentata la galerie de artista Anne-Lise Dehée (23 iunie).
Fotografiile in alb-negru au fost executate intr-o tehnica speciala: sint instantanee realizate pe baza de hirtie, si nu negativ fotografic. Ineditul procedeu implica o serie de consecinte si intrica o estetica. Mai intii, de retinut ca nu e posibil decit un singur declic. Prin urmare, poti face doar o singura poza cu materialul introdus in aparat. Acest lucru asimileaza hazardul, dar presupune si putere de decizie. Altfel spus, daca iti propui sa faci o imagine, esti constrins la a te fi hotarit ce anume vrei sa faci.
Anne-Lise Dehée a invitat, de asemenea, si publicul sa-si expuna fantasmele fotografice. In acest scop, artista a pregatit cutiute de unica folosinta in interiorul carora a instalat un dispozitiv. Astfel puteai realiza „un portret“, singurul icon al Bucurestiului tau. Anne-Lise Dehée si-a expus cliseele sale bucurestene (artista s-a aflat aici sase luni), dar pentru ca o asemenea expozitie sa fie nu neaparat completa, dar mai cuprinzatoare si concludenta a apelat si la cliseele, stereotipurile altor bucuresteni. Aveai deci sansa de a-ti aduce contributia in realizarea unei harti imaginare a „orasului tau“. Demersul in cauza a sondat mitologiile personale ale vizitatorilor.
Pozele cu oameni surprinsi pe strada sau cadrele cu obiecte mute, sugestive au fost facute in Bucuresti. Cele intime si seria Merelor – in Berlin. In mod intentionat, artista a rezervat