Bucatarie mediteraneanaPaste cu vinete. Ingrediente (pentru 4 portii): 2 vinete (500 g), 1/2 l ulei de masline, 1,25 kg rosii carnoase, 350 g penne (macaroane scurte), sare, 2 catei de usturoi, piper, 1 varf de cutit zahar, 150 g Mozzarella, 1 legatura busuioc verde.. Mod de preparare: 1. Se curata...
Bucatarie mediteraneanaPaste cu vinete
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 vinete (500 g), 1/2 l ulei de masline, 1,25 kg rosii carnoase, 350 g penne (macaroane scurte), sare, 2 catei de usturoi, piper, 1 varf de cutit zahar, 150 g Mozzarella, 1 legatura busuioc verde.
Mod de preparare: 1. Se curata vinetele, se spala si se taie bucati. Apoi se incinge uleiul (2 linguri se pun deoparte), se prajesc vinetele circa 3 minute, se scot si se lasa sa se scurga 2 ore pe hartie absorbanta. 2. Se fierb macaroanele "al dente" in apa cu sare. Rosiile se curata de pielita, se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele (prin presare) si pe urma se taie marunt. Usturoiul curatat se taie feliute si se prajeste putin in restul de ulei incins. Se adauga si rosiile, se calesc si ele usor si se condimenteaza. 3. Se adauga vinetele si macaroanele scurse si se lasa sa fiarba incet, 3-5 minute, amestecand din timp in timp. 4. Se incorporeaza Mozzarella taiata cubulete si busuiocul tocat marunt, se gusta de sare si piper si se presara deasupra - eventual - parmezan ras.
Pui cu masline
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 pui maricel (circa 1,3 kg), sare, piper, 250 g ciuperci, 750 g cartofi mai marunti (nesfaramiciosi), 1 kg rosii carnoase, 125 g costita afumata, 150 g masline verzi, 3 linguri coniac sau rachiu.
Mod de preparare: 1. Se spala puiul, se zvanta, se freaca cu sare si piper si se leaga aripile. 2. Ciupercile curatate se taie in doua, cartofii se curata de coaja si se lasa intregi, iar rosiile se curata de pielita, se indepart