Informatiile din ultimele zile, potrivit carora va avea loc un cutremur devastator, au bagat spaima in milioane de romani. Unii au dat buzna la societatile de asigurari. Altii nu mai dorm noaptea de teama ca acoperisul se va prabusi peste ei, iar cei bolnavi de inima, la simpla miscare a unui pahar cu apa de pe masa, pot face infarct.
Imaginile apocaliptice sugerate de unii „specialisti“ au devenit tot mai dese: prevestirile lui Hincu, probabilitatea ca Pamintul sa fie lovit de un asteroid urias, iar acum vestea producerii unui cutremur devastator. In tot acest timp, localitati intregi sint luate de ape, oamenii ramin pe drumuri, iar altii mor inecati. Cu toate acestea, atentia maselor este canalizata nu asupra a ceea ce se intimpla deja, ci asupra a ceea ce s-ar putea intimpla cindva.
Pentru a afla cum privesc concitadinii nostri posibilitatea producerii unui cutremur, i-am intrebat chiar pe ei. Iar raspunsurile au fost dintre cele mai interesante.
Anonim: „Este o diversiune ca sa dea de mincare celor de la asigurari. Nu cred in nici un cutremur. S-ar putea sa-i fi platit chiar cei de la asigurari ca sa dea informatia asta“.
Ionica Victor, inginer, 48 de ani: „S-ar putea sa fie o diversiune, pentru ca pe astia ii cred capabili de orice. Chiar si acesti domni de la Fizica Pamintului pot emite niste ipoteze la comanda. Si cu Hincu a fost la fel si nu s-a intimplat nimic. Ipotezele lui nu erau deloc credibile. De venit, tot o sa vina un cutremur, pentru ca am inteles ca sint ciclice. Pacat ca n-am invatat nimic de la 1977 incoace! Ei vor ca firmele de asigurari sa aiba incasari, dar nu consolideaza locurile publice, cum ar fi gradinite, scoli, licee“.
Ion Bleja, tinichigiu auto, 42 de ani: „Vorbe. Nu poate sa prevada nimeni asa ceva. Lansarea acestor zvonuri este profitabila pentru unii. Firmele de asigurari isi fac acum publicitate s