- Economic - nr. 168 / 28 August, 2002 Cele aproximativ 20 de zile - in care a plouat la scurte intervale de timp - nu numai ca au intarziat secerisul graului, dar au avut efecte nefavorabile si asupra productiei si a calitatii graului. Potrivit ing. Náznán Jenö, director cu productia vegetala la Directia agricola Mures, graul recoltat de pe ultimele 3.000 de hectare a fost unul de slaba calitate, cu multe boabe incoltite si, in general, cu indici de calitate inferiori, nepanificabil. Cat despre productia propriu-zisa, aceasta nu a depasit, pe suprafata mentionata, in medie, 1.000 kilograme la hectar. Noroc - daca poate fi numit astfel - cu faptul ca restul productiei de grau, obtinuta in perioada precedenta ploilor, este de o calitate buna. Rezultatele primite de la Laboratorul central de analiza de la Bucuresti atesta faptul ca graul are indicii bun atat la gluten, cat si la greutatea hectolitrica si la indicii de cadere, graul fiind panificabil. Cat despre depozitarea graului, in pofida facilitatilor acordate de guvern, majoritatea graului din productia acestui an a ajuns in hambarele producatorilor, la Comcereal fiind depozitate doar 360 tone, iar la Semrom, 330 de tone de grau. In plus, producatorii mureseni, manifesta o retinere justificata in privinta vanzarii graului, cata vreme pe piata taraneasca graul se vinde cu doar 3.500-4.000 lei/kg, iar marii procesatori ofera numai 4.000 lei/kg, cu TVA cu tot. GHEORGHE GIURGIU - Economic - nr. 168 / 28 August, 2002 Cele aproximativ 20 de zile - in care a plouat la scurte intervale de timp - nu numai ca au intarziat secerisul graului, dar au avut efecte nefavorabile si asupra productiei si a calitatii graului. Potrivit ing. Náznán Jenö, director cu productia vegetala la Directia agricola Mures, graul recoltat de pe ultimele 3.000 de hectare a fost unul de slaba calitate, cu multe boabe incoltite si, in general, c