Se monteaza usor, dar rezista o vesnicie. In timpul montarii placilor, conditiile de locuit nu sint perturbate, deoarece toata lucrarea se desfasoara in exteriorul locuintei si foarte repede. Latimea standard a placilor este de 500 mm, iar grosimea variaza in functie de gradul de degradare a suprafetei pe care se va aplica placa: 25 mm sau 50 mm.
Se pot aplica pe orice suprafata
Placile se prezinta in trei tipuri de structuri: stuco, lemn si tencuiala fina, iar gama de culori a finisajului satisface cele mai variate gusturi, beneficiarul putind alege intre alb, crem, fildes, cafeniu, ?travertin? galben sau rosu, cit si o culoare special conceputa pentru acest tip de placare. Placile sint rezistente la temperaturi foarte scazute si nu se sparg (cum se intimpla cu materialele plastice in timpul inghetului). Se pot aplica pe cornise, socluri, pereti, case de vacanta, rulote, cabine de ambarcatiuni, chiar si grajduri. (C.D.)
Plafoanele suspendate sint si termoizolante
Problema termoizolarii se rasfringe in special asupra incaperilor asezate in coltul cladirilor sau a incaperilor de la etajele superioare. Acolo unde nu exista pod sau mansarda, plafoanele suspendate reprezinta solutia cea mai avantajoasa. De asemenea, cladirile vechi care nu dispun de tavane termoizolante sau chiar incaperile mai inalte pot beneficia din plin de calitatile pe care le presupun tavanele false.
Va prezentam plafoane suspendate care au la baza fibra de sticla. Acest material este foarte usor fata de celelalte materiale clasice folosite la termoizolare, cum ar fi fibra minerala. In acest sens, fibra de sticla mai prezinta un avantaj - nu incarca structura metalica.
Montarea se face repede, numai cu adezivi siliconici
Montarea plafoanelor suspendate dureaza 8 ore, pentru un apartament obisnuit de trei camere, atunci cind lucrarea este asigu