Prajituri cu pruneTarta cu prune. Ingrediente (pentru 12 bucati): Pentru aluat - 250 g faina, 150 g unt moale, 100 g zahar, 1 varf de cutit sare. Pentru umplutura - 750 g prune, 3 linguri gris, 3 linguri zahar, 40 g unt.. Mod de preparare: Din toate ingredientele se framanta un aluat, care se tine c...
Prajituri cu pruneTarta cu prune
Ingrediente (pentru 12 bucati): Pentru aluat - 250 g faina, 150 g unt moale, 100 g zahar, 1 varf de cutit sare. Pentru umplutura - 750 g prune, 3 linguri gris, 3 linguri zahar, 40 g unt.
Mod de preparare: Din toate ingredientele se framanta un aluat, care se tine circa 30 de minute la rece (acoperit), dupa care se intinde pe planseta infainata, dandu-i-se forma unui cerc cu diametrul de 30 cm. Se unge o forma de tarta cu unt, se imbraca cu aluat, iar peste aluat se presara grisul. · Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, iar jumatatile de pruna se taie din nou in doua, pe lung. Se aseaza vertical pe aluat si peste ele se presara zahar si bucatele de unt. Tarta se coace aproximativ 40 de minute, in cuptorul incins la 200¡C.
Prajitura frageda cu prune
Ingrediente (pentru 16 bucati): 750 g prune, 300 g zahar, 250 g unt moale, 1 varf de cutit sare, 4 oua, 1/2 plic praf de copt, 100 g zeamil, 250 g faina, 2 linguri pesmet, 30 g stifturi de migdale, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri zahar pudra.
Mod de preparare: Se spala prunele, se rup in doua, se indeparteaza samburii si se presara peste ele 50 g zahar. · Se freaca untul spuma, se adauga sarea si restul de zahar si se amesteca in continuare, pana ce se topeste zaharul. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si zeamilul si, la sfarsit, albusurile batute bine. ¸ Se unge o tava cu unt, se presara pesmetul si se intinde jumatate din aluat. Se da la cuptorul incins si se coace 10 minute la 180¡C, dupa care se scoate