Rafinamente...Salata vietnameza cu pui. Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 1/2 ceasca ridiche rasa, 1 tulpina de telina taiata fasii subtiri, 1 ceapa mijlocie taiata rondele fine, 1 morcov mare ras, 3 cepe verzi taiate fasii lungi, 250 g carne de pui fiarta (taiat...
Rafinamente...Salata vietnameza cu pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 1/2 ceasca ridiche rasa, 1 tulpina de telina taiata fasii subtiri, 1 ceapa mijlocie taiata rondele fine, 1 morcov mare ras, 3 cepe verzi taiate fasii lungi, 250 g carne de pui fiarta (taiata fasii), cateva frunze de salata verde, 2 linguri nuci prajite si zdrobite, verdeata proaspata (menta, patrunjel). Pentru sos: 3 linguri sos de soia, 4 linguri zeama de lamaie, 4 linguri ulei vegetal, 2 linguri zahar, 1 catel de usturoi presat.
Mod de preparare: - Se incinge uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie de teflon si se prajesc telina si ridichea circa 2 minute, la foc potrivit, amestecand intruna. Cand s-au inmuiat, se adauga ceapa, se caleste si ea 1 minut, apoi se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. - Se amesteca ridichea, telina si ceapa cu morcovul ras, ceapa verde si carnea de pui, se aseaza intr-o farfuie pe frunzele de salata si se garnisesc cu nuca zdrobita si verdeata. - Pentru sos, se amesteca toate ingredientele. Se toarna peste salata, cu putin timp inainte de a o servi.
Placintele de ceapa
Ingrediente (pentru 18-24 bucati): 4 cepe mari, 4 catei de usturoi, 1 ceasca faina, 1 ou, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita praf de chili (sau boia), ulei pentru prajit.
Mod de preparare: - Se curata ceapa, se taie mai intai in doua si pe urma rondele foarte fine. Usturoiul curatat se toaca marunt. - Se amesteca faina cu praful de copt si praful de chili (boiaua), se adauga apa cat cuprinde si se face un