Horaţiu Filip, Alina Haliliuc de vorbă cu Adrian Voicu, bucătar la "Select", la "Primăvara", "Dunărea", acum la "Il buon gustario" din Dorobanţi lîngă benzinărie. Recepţie: Eugen Istodor . "Oh, n-am scăpat un congres al PCR. Congresele partidului le-am luat pe toate, avînd în vedere că am lucrat numai în restaurante de zona 0, «Primăvara», «Dunărea», la orice congres eram răsverificat. Erau două reţele de servire. Se mînca la cantina studenţească din Regie, mîncau toţi cei din sală, participanţii. Se mînca gen cantină, se mînca trap, într-o jumătate de oră trebuia să le dăm trei feluri de mîncare, şi apoi erau duşi cu autocarele la Sala Palatului. Se mînca bine. Se făcea supă de oase, se aduceau oase mari, se puneau în marmite imense la fiert şi se făceau supe de găluşte sau tăieţei. Ciorbe nu se dădeau... Trebuia să ai grijă. Erau Sanepidul, Miliţia şi Securitatea. Dacă pe unul îl apuca să-i meargă burta în timpul congresului, erai terminat. Trebuia să li se dea mîncare cu atenţie... Controlul era foarte strict. Mîncam spumă şi gelatină de la capetele de oase cu mujdei de usturoi şi oţet. Un gram de carne nu se putea fura. Se lua carnea din magazie şi cu arma la spate se ducea la analize şi apoi la cazan. Ştabii erau la gospodăria de partid de la Snagov, «30 Decembrie»... Nu era cine ştie ce. Carne, lapte, brînză,
ouă, toate erau mai de calitate şi mai ecologice. Mi-aduc aminte de o perioada cînd lucram la «Primăvara» pe Dorobanţi, pe traseul prezidenţial. Tot timpul erau spargeri în magazine şi case, chiar dacă zona era plină de Miliţie. Şi nu se fura mare lucru. Chiar găseam hainele în vestiar mutate cu grijă. Apoi am înţeles că erau spargeri date de Securitate în căutarea armelor sau altor lucruri. În afară de dimineaţa, prînz şi seara care se mîncau în Regie, se serveau la Sala Palatului gustări, adică salam de Sibiu, ciocolate, brînză, dar astea s