Sfaturi de toamna. Buna ziua, doresc din suflet ca toate gospodinele, cititoare ale revistei "Formula As", sa intampine iarna cu camarile pline, fara griji pentru ce vor pune pe masa copiilor. In speranta ca urarea mea se va implini, le ofer cateva sfaturi desprinse din indelungata mea experienta de...
Sfaturi de toamna
Buna ziua, doresc din suflet ca toate gospodinele, cititoare ale revistei "Formula As", sa intampine iarna cu camarile pline, fara griji pentru ce vor pune pe masa copiilor. In speranta ca urarea mea se va implini, le ofer cateva sfaturi desprinse din indelungata mea experienta de gospodina, privind prepararea fara gres a conservelor. Va doresc spor la treaba!
- Ketchup-ul preparat acasa va avea un gust deosebit daca in compozitie, alaturi de cimbru, se pune si busuioc uscat si faramitat.
- Zacusca prea picanta, din cauza gogosarilor iuti, se "imblanzeste" daca adaugati 1-2 kg morcovi proaspeti, curatati si dati pe razatoarea mica.
- Zacusca nu se tine in beci, unde este prea cald si ea fermenteaza. Camara casei este un loc ideal.
- Patrunjelul nu trebuie pus la uscat pentru iarna. Va avea un gust de iarba. Nu e bun decat congelat.
- Gogosarii in otet vor avea un gust minunat daca puneti in saramura (otet indoit cu apa) si zahar si daca in fiecare jumatate din ei, puneti 2-3 rondele de hrean.
- Gogosarii nu se pun la murat intregi, oricat par de frumosi si de sanatosi. Daca unul singur dintre ei e stricat inauntru, ii va strica si pe ceilalti.
- Nu puneti conservant in conserve! Le strica gustul. Mai bine puneti aspirina pisata deasupra, este la fel de eficient.
- Varza murata prea tare trebuie "tratata" cu 5-6 aspirine pisate si se va opri din fermentatie.
- Morcovii se pastreaza foarte bine peste iarna daca ii puneti unul langa altul intr-un borcan, acoperindu-i cu o strachina de