Radu Aurel este, de cîteva luni, directorul C.C.A.S. "Cantina", îmi spune, "oferă servicii gratuite persoanelor al căror venit se situează sub nivelul plafon de venituri", adică 630.000 de lei. Există şi servicii contra cost (30% din venit) pentru pensionari sau persoane cu handicap, al căror venit depăşeşte suma hotărîtă prin lege, dar care, în urma unei anchete sociale, pot primi undă verde înspre masă. De cînd noul director a fost învestit, lucrurile au început să se schimbe. Bucătăria sediului central, din strada Sf. Constantin, arată bine. Ca de altfel şi cartofii tăiaţi impecabil, cazanele în pragul fierberii şi bucătăresele joviale, în alb şi în papuci. În locul încăperii pline de vînzoleală şi praf de alături va exista, destul de curînd, şi o încăpere frigorifică. Pentru că, dacă borcanele şi conservele se pot cumpăra "en gros", rezistînd intemperiilor de tot felul (inclusiv celor financiare), carnea trebuie, deocamdată, luată doar atît cît se consumă, adică "en détail". După buget. "Fondurile sînt mici. Suma alocată fiecărui asistat pentru masa de o zi (prînz şi cină) este de 23.000 de lei, sumă nemajorată de doi ani de zile. Fiind nevoiţi să ne încadrăm în aceşti bani, achiziţionăm produsele direct de la producători, la preţuri mult sub preţul pieţei. Eliminînd veriga intermediară, şi găsind multă înţelegere din partea furnizorilor pentru situaţia acestor oameni, reuşim să oferim, cît de cît, ceva de calitate". Se speră în continuare într-o iluzie de majorare cu încă 13.000 de lei, ceea ce, cu toate că multora le-ar părea ridicol de puţin, pentru asistaţi "ar însemna cu aproape 50% mai mult". Mi se mai spune că renovările au început nu numai la nivelul clădirilor, ci şi în meniuri: "au fost aduse cuptoare, astfel încît varza, dintr-o simplă fiertură, devine, băgată la cuptor şi tratată cu Delikat sau alte mirodenii, o mîncare cu gust şi aspect". Mi