Despre menta.... - Tocate marunt, frunzele de menta parfumeaza branzeturile albe si branza proaspata de capra.. - Cateva frunze de menta adaugate in mancaruri faciliteaza digestia alimentelor grele, a supelor de peste si a tocanelor cu legume si carne.. - Doua-trei frunze de menta adaugate in ceaiul...
Despre menta...
- Tocate marunt, frunzele de menta parfumeaza branzeturile albe si branza proaspata de capra.
- Cateva frunze de menta adaugate in mancaruri faciliteaza digestia alimentelor grele, a supelor de peste si a tocanelor cu legume si carne.
- Doua-trei frunze de menta adaugate in ceaiul clasic (negru) il parfumeaza si il face mai usor de baut.
- Un pumn de frunze de menta oparite cu o cana de apa dau o bautura la fel de stimulativa ca si cafeaua. Lasati infuzia sa se raceasca, strecurati-o si beti-o cu cuburi de gheata.
- Mahmureala de dupa chef se rezolva si ea cu un ceai de menta foarte concentrat: 10 g de frunze la o cana de apa.
- Inaintea unei mese festive: beti un ceai concentrat de menta cu o lingurita de miere si digestia dvs. va functiona fara gres.
- Verde sau uscata, menta activeaza digestia, stimuleaza moralul si tranzitul intestinal (10 g frunze uscate sau proaspete la o cana de apa).
- Evitati ceaiul de menta inainte de-a va culca. E stimulator si s-ar putea sa va dea insomnii.
- Menta e reputata si ca stimulator sexual, fiind un afrodisiac apreciat in Antichitate.
- Alcoolul de menta e suveran impotriva greturilor si a raului de transport (masina, vapor, avion). Cateva picaturi puse pe o bucatica de zahar va scot din incurcaturi.
Despre menta.... - Tocate marunt, frunzele de menta parfumeaza branzeturile albe si branza proaspata de capra.. - Cateva frunze de menta adaugate in mancaruri faciliteaza digestia alimentelor grele, a supelor de peste si a tocanelor cu le