Mancaruri cu legume de toamnaSupa cu conopida. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 conopida (600 g), 1 ceapa, 1 tulpina praz (partea alba), 1 tulpina telina, 2 cartofi, 1 crenguta cimbru, 1 foaie de dafin, 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g unt, 3 cuburi Knorr (carne de pasare), 100 ml smantana dulce...
Mancaruri cu legume de toamnaSupa cu conopida
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 conopida (600 g), 1 ceapa, 1 tulpina praz (partea alba), 1 tulpina telina, 2 cartofi, 1 crenguta cimbru, 1 foaie de dafin, 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g unt, 3 cuburi Knorr (carne de pasare), 100 ml smantana dulce (sau frisca nebatuta), sare, piper.
Mod de preparare: Puneti o oala cu apa pe foc. Desfaceti conopida buchetele (cotoarele se indeparteaza complet), spalati-o si fierbeti-o 10 minute, din clipa cand apa incepe sa bolboroseasca, dupa care scurgeti-o si puneti-o deoparte. Curatati ceapa, prazul si telina si taiati-le marunt, iar cartofii curatati de coaja taiati-i cubulete. Puneti untul intr-o cratita sa se topeasca si caliti in el mai intai ceapa si prazul, pana ce devin sticloase, iar pe urma adaugati cimbrul, foaia de dafin si telina si lasati-le sa se dunstuiasca 3-4 minute. Dizolvati cuburile Knorr in 1,5 l de apa, turnati zeama in cratita peste legumele calite, adaugati conopida scursa si cartofii, sarati si piperati. Fierbeti supa 20 de minute din clipa cand da in clocot, mixati-o apoi in robotul de bucatarie (lasand cateva buchetele de conopida intregi) si incorporati smantana. Puneti supa din nou pe foc si cand s-a incalzit bine, presarati patrunjelul verde tocat, adaugati buchetelele intregi de conopida si serviti-o imediat.
Ciuperci normande
Ingrediente (pentru 4 persoane): 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare,