Bucatarie rapidaSupa de dovlecei cu crutoane de cartofi. Ingrediente (pentru 4 portii): 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 2 dovlecei (600 g), 30 g unt, sare, piper, 1/8 l vin alb, 3/4 l concentrat de legume (Knorr+apa), 400 g cartofi, 20 g unt topit, 2 linguri seminte de floarea-soarelui (curatate), 100...
Bucatarie rapidaSupa de dovlecei cu crutoane de cartofi
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 2 dovlecei (600 g), 30 g unt, sare, piper, 1/8 l vin alb, 3/4 l concentrat de legume (Knorr+apa), 400 g cartofi, 20 g unt topit, 2 linguri seminte de floarea-soarelui (curatate), 100 ml frisca nebatuta (sau smantana).
Mod de preparare: - Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Dovleceii curatati se taie cubulete. Se calesc toate in untul incins, se sareaza, se pipereaza, se adauga vinul si zeama de legume si se fierb incet circa 10 minute. - Cartofii se spala, se curata, se taie bucatele si se prajesc in unt 5-10 minute, pana ce devin crocanti. Se adauga semintele de floarea-soarelui, se lasa si ele sa se rumeneasca si se gusta de sare si piper. - Se toarna supa impreuna cu frisca nebatuta sau smantana in robotul de bucatarie, se mixeaza si se serveste cu crutoane de cartofi.
Lasagne cu verdeata si dovlecei
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g lasagne, 1 kg dovlecei, 1 l sos bechamel (subtire), 1 crenguta rozmarin, 2 foi de dafin, 4-5 frunze de salvie, 1 legatura mica de busuioc, 1 legatura mica de patrunjel, 100 g parmezan ras (sau cascaval), sare, piper, putin unt, ulei de masline.
Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in uleiul incins. Se adauga dovleceii spalati, zvantati si taiati felii, se sareaza si se pipereaza. Se sting cu apa calda sau zeama de zarzavat (1 pahar) si se lasa 10-15 minute sa fiarba incet. Se unge o forma cu unt si se aseaza - in straturi alte