- Diverse - nr. 205 / 18 Octombrie, 2002 Timp de trei zile, Cetatea medievala targumureseana a fost gazda unei noi manifestari - "Sarbatoarea vinului si mustului _ Gastronomie. Vinuri de elita." Aici si-au dat intalnire societati comerciale, artisti populari din judet si din tara, librari, mestesugari etc. Fiecare si-a etalat ce are mai frumos din punct de vedere al maiestriei, au adus cele mai renumite soiuri de vinuri, must, cat si alte produse culinare. In cea de-a treia zi, am trecut poarta Cetatii si am vizitat cea de-a doua editie a acestei manifestari. Una din societatile comerciale care se afla in toiul desfasurarii activitatii pentru care s-a prezentat la aceasta manifestare a fost si SC "Agrozooviticola" SA Bagaciu. Intr-un ragaz, domnul inginer Vasile Chis, directorul societatii, ne-a acordat un scurt interviu. - Avand in vedere ca SC "Agrozooviticola" SA Bagaciu (fosta IAS) este singura societate specializata din judet in cultura vitei-de-vie si a producerii vinului, prezentam vizitatorilor produsele specifice unitatii: "Feteasca regala", "Riesling italian", "Muscat ottonel", "Sauvignon". - In afara de cultura vitei-de-vie, de producerea vinurilor albe demiseci si seci, a rachiului din vin, ce alte preocupari mai aveti? - Dupa cum reiese si din titulatura societatii, ne preocupam cu cresterea oilor si a vacilor, dovada ca prezentam potentialilor nostri vizitatori si clienti pastrama de oaie, mititei, carnaciori de casa, gratare care fac "casa" buna cu un pahar de vin sau must. Pana la ora cand discutam am mai valorificat si cantitatea de 5 tone de mere si struguri. Timpul nefavorabil, din primele doua zile, ne-a cam incurcat socotelile, dar sa speram ca vom recupera in aceasta a treia zi a targului, care se arata deosebit de frumoasa. - Langa un carnacior si un pahar de vin bun ar fi bine venita si o melodie pe masura. - Avem si muzica. Urmeaza