In satul Sacele, unde s-a nascut fotbalistul Hagi, un intreprinzator particular a avut ideea buclucasa de a-si deschide o carciuma intr-un vapor si apoi a botezat-o "Titanic". Este un episod din lupta de a gasi cea mai provocatoare formula pentru a atrage clientii in propriul local. Si cum, la noi, carciuma e cea mai buna afacere, competitia e acerba. Constanta e cel mai bun exemplu. Unii isi fac baruri sau restaurante de sta mata - si motanii - in coada, cu fatade din metal si sticla, iar altii propun variante de taclale, cu atmosfera boema si au cafeneaua plina mereu. Si Constanta are un vapor pe post de restaurant, asezat strategic, chiar pe malul marii, in Portul Tomis. Titanicul din Sacele, insa, este in camp. Sau, ma rog, pe o vale seaca. O singura data a plutit cu adevarat, starnind ingrijorarea patronului, din cauza inundatiilor care au umplut comuna de apa, iar Titanicul s-a transformat intr-o arca a... betivilor din Sacele. Patronul chiar s-a speriat un pic, spunandu-le prietenilor, mai in gluma, mai in serios, in fata unei sticle de vin: "Nu mi-o fi luat si mie apa vaporul?!". Nu stiu in ce masura ideea sucita a patronului a fost cea care a reusit sa atraga clientii, dar cert este ca, intr-o vreme, afacerea Titanic mergea. Un tanar haios din sat, care isi amintea acele vremuri, spunea ca multi mergeau acolo pentru ca vaporul era foarte aproape de discoteca. Baietii isi lasau prietenele in discoteca si dispareau vreo ora-doua, sa bea si ei una mica cu tovarasii. Fetele ii recuperau apoi, afumati, de pe punte. Cate naufragii vor fi fost acolo! Mai trist era atunci cand vreun betiv afumat avea rau de mare si se prabusea peste parapet, in "apa", adica in locul in care se scurgeau toate dejectiile de la toaleta, intrucat scurgerea era chiar la pupa. Vaporul fusese adus de patron de la Tulcea, de la fier vechi, si are intr-adevar o odisee captivanta. Atunci cand