Remedii naturale pentru reducerea aciditatiiAlimentatia. Pentru reducerea aciditatii organismului exista un set de reguli alimentare destul de simplu de respectat, chiar pe perioade indelungate de timp. In primul rand, trebuie sa ne ferim cu strictete de alimentele hiperacide, intre care pe primul l...
Remedii naturale pentru reducerea aciditatiiAlimentatia
Pentru reducerea aciditatii organismului exista un set de reguli alimentare destul de simplu de respectat, chiar pe perioade indelungate de timp. In primul rand, trebuie sa ne ferim cu strictete de alimentele hiperacide, intre care pe primul loc se situeaza zaharul si dulciurile care-l contin (prajituri, bomboane, majoritatea sucurilor din comert etc.), alcoolul de orice fel (inclusiv vinurile naturale, berea, tuica de casa) si alimentele conservate (mai ales cele care contin aditivi sintetici, dar nu numai). Odata eliminate aceste produse, extrem de prezente in dieta omului modern, un pas important pentru normalizarea indicelui de aciditate al organismului este facut.
Cel de-al doilea pas este sa introducem in dieta cat mai multe alimente care sporesc bazicitatea. Iata lista lor completa, asa cum a fost ea intocmita de catre medicii din Statele Unite, care au promovat pentru prima oara aceasta metoda de tratament:
- fructe hipoacidifiante: mere, pere, struguri, pepeni, portocale, banane, smochine, curmale, grapefruit, mango, ananas.
- legume hipoacidifiante: sfecla, varza, morcovi, conopida, telina, dovlecei, castraveti, salata verde, spanac, ridichi, rabarbar, patrunjel frunze si radacina, pastarnac, rosii.
- boabe (leguminoase) hipoacidifiante: soia, fasole verde.
- alte alimente hipoacidifiante: ciupercile proaspete de orice fel, mei, painea graham si cea neagra.
La gatit se va folosi mai ales uleiul presat la rece de floarea-soarelui si de masline, iar ali