Merele - o tentatie irezistibilaMerluciu cu mere. Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g trunchi de merluciu (fara cap), 4 mere, 8 cepe mici, 1 lingura miere de salcam, zeama de la o portocala, 2 linguri ulei, 40 g unt, sare, piper.. Mod de preparare: - Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la...
Merele - o tentatie irezistibilaMerluciu cu mere
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g trunchi de merluciu (fara cap), 4 mere, 8 cepe mici, 1 lingura miere de salcam, zeama de la o portocala, 2 linguri ulei, 40 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: - Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la coloana vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar. - Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o 5 minute la foc mic, in uleiul incins. Adaugati mierea, sarea si piperul si lasati sa fiarba inca un sfert de ora. - Incingeti cuptorul la 210¡C. - Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si prajiti-le 5 minute in unt. - Asezati-le pe fundul unei forme de budinca, puneti deasupra fileurile de peste, sarati si piperati. - Peste peste imprastiati ceapa tocata si calita, stropiti merele cu zeama de portocala, bagati merluciul la cuptor, lasati-l sa se patrunda 15 minute si serviti-l imediat.
Tarta cu spanac si mere
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat fraged, 4 mere, 500 g spanac, 1 catel de usturoi, 2 oua intregi + 2 galbenusuri, 150 g frisca nebatuta (sau smantana), 30 g unt, 2 linguri seminte de pin, 3 prize nucsoara rasa, 1 varf de cutit cuisoare pisate, sare, piper.
Mod de preparare: - Incingeti cuptorul la 180¡C. - Imbracati cu aluat o forma de tarta si intepati aluatul (pe fundul formei) cu o furculita. Acoperiti-l cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata si dati-l 5 minute la cuptor. - Curatati spanacul si puneti-l intr-o tigaie impreuna cu