Delicii de toamnaRisotto cu rosii si sofran. Ingrediente (pentru 4 portii): 1 ceapa, 2 linguri ulei de masline, 300 g orez, 1 l zeama concentrata de legume fierbinte (Knorr +apa), 1 varf de cutit sofran, 150 g mazare congelata, 250 g rosii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 30 g cascaval ra...
Delicii de toamnaRisotto cu rosii si sofran
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 ceapa, 2 linguri ulei de masline, 300 g orez, 1 l zeama concentrata de legume fierbinte (Knorr +apa), 1 varf de cutit sofran, 150 g mazare congelata, 250 g rosii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 30 g cascaval ras, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga orezul si se caleste si el amestecand intruna. Se stinge cu putina zeama de zarzavat, se incorporeaza sofranul si se lasa sa fiarba, amestecand in continuare. Putin cate putin se toarna si restul de zeama si se lasa sa se umfle orezul circa 40 de minute, amestecand din timp in timp. · Cu 10 minute inainte de a fi gata, se introduce mazarea, apoi rosiile taiate bucati potrivite si la urma patrunjelul verde, untul si cascavalul ras. Se amesteca pana ce s-au incorporat bine, se gusta de sare si piper si se serveste imediat.
Tagliatelle cu smantana si busuioc
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 dovlecel (300 g), 2 linguri ulei, sare, piper, 100 ml smantana (sau frisca nebatuta), 200 ml lapte, 200 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), 1 legatura busuioc, 30 g unt, 30 g faina, 150 g mazare congelata, 400 g Tagliatelle (taietei ceva mai lati), 100 g cascaval ras, 1-2 linguri zeama de lamaie.
Mod de preparare: Dovlecelul curatat de coaja se taie cubulete si se prajeste circa 2 minute (la foc iute) in uleiul incins. Se gusta de sare si piper si se pune deoparte. · Se amesteca smantana