Ecologie. AntropologieDe ce postesc taranii?- Ritmurile naturii si alimentatia traditionala -. Poate mai mult ca oricand, omenirea priveste inapoi cu respect si interes, reconsiderand ceea ce s-a grabit sa depaseasca prin progresul tehnicii, adica modul de viata traditional, mancarurile taranesti.. A...
Ecologie
AntropologieDe ce postesc taranii?- Ritmurile naturii si alimentatia traditionala -
Poate mai mult ca oricand, omenirea priveste inapoi cu respect si interes, reconsiderand ceea ce s-a grabit sa depaseasca prin progresul tehnicii, adica modul de viata traditional, mancarurile taranesti.
Auzim tot mai des vorbindu-se despre hrana ecologica, de eliminarea produselor modificate genetic, a celor care contin aditivi si a carnii influentate de hormoni. Occidentul, care a inventat aceste produse, trage acum un semnal de alarma impotriva lor, pentru ca in urma cercetarilor s-a dovedit ca produc boala numita cancer. Iata, de pilda, o reteta americana de salam: din 30 kg de carne se obtin 100 kg de salam. Oare ce "bunatati" sunt cele 70 de kilograme adaugate, care nu sunt carne?
Se vede ca progresul tehnic l-a indepartat pe om de natura si, implicit, de propria sa natura. Grecii au spus ca omul este o lume mica, un microcosmos, lumea mica facand parte din lumea mare, macrocosmos. Prin urmare, indepartarea de macrocosmos, de marea armonie a naturii, il duc pe om la boli grave, incurabile si la moarte prematura.
Printre multele inventii ale mintii omenesti se numara si incalcarea lantului trofic, ceea ce a dus la boala vacii nebune. Dumnezeu nu le-a programat pe vaci sa manance oase si pesti sub forma de fainuri proteice, le-a programat sa pasca iarba. Cu atat mai mult nu l-a creat pe om sa inghita kilograme de substante chimice. L-a pus in Gradina Raiului si i-a spus ca poate sa manance din roada tuturor pomilor, in afar