Fel de feluri de sezonFlanuri cu praz. Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g praz (partea alba a tulpinii), 400 ml lapte degresat, 3 oua, 1 lingurita ulei, nucsoara rasa, sare, piper macinat.. Mod de preparare: - Incalziti cuptorul la 180¡C. Spalati tulpinile de praz, taiati-le mai intai in p...
Fel de feluri de sezonFlanuri cu praz
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g praz (partea alba a tulpinii), 400 ml lapte degresat, 3 oua, 1 lingurita ulei, nucsoara rasa, sare, piper macinat.
Mod de preparare: - Incalziti cuptorul la 180¡C. Spalati tulpinile de praz, taiati-le mai intai in patru, pe lung, si pe urma cat mai marunt. Puneti prazul intr-o cratita impreuna cu 2 linguri de apa putin sarata, lasati-l sa fiarba 8-10 minute si pe urma scurgeti-l bine de tot. - Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le cu telul. Adaugati laptele putin incalzit, bateti in continuare, pana ce obtineti un amestec omogen, apoi incorporati condimentele: sare, piper si nucsoara. - Puneti prazul in 4 boluri micute, unse cu putin ulei, asezati bolurile intr-o tava ceva mai adanca, turnati peste praz ouale batute cu lapte, umpleti tava cu apa pana la jumatatea bolurilor si dati-o la cuptor. Lasati flanurile sa fiarba 20 de minute, la bain-marie. Incercati cu varful unui cutit daca sunt gata (cutitul trebuie sa ramana curat) si serviti-le calde sau reci, in boluri sau rasturnate pe farfurie. Sunt delicioase!
Sufle de conopida cu curry si alune
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg conopida (congelata sau proaspata), 4 oua, 1 lingurita praf de curry, 50 g alune prajite, 70 g unt, 50 g faina, 500 ml lapte, sare, piper.
Mod de preparare: - Introduceti buchetelele de conopida intr-o oala cu apa clocotita, lasati-le sa fiarba foarte incet circa 10 minute si puneti-le sa se scurga intr-o strecuratoare. - Separati albusurile de galbenusuri si