Problema lipsei de spatiu pentru activitatile didactice de care sufera o serie de facultati din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" a fost solutionata in cadrul ultimei sedinte a Biroului Senatului. Datorita sistemului excesiv de complicat care a functionat pana acum, facultatile cu deficit de spatiu trebuiau sa primeasca de la conducerea Universitatii sumele necesare inchirierii de sali de la facultatile cu spatii excedentare. Acestea din urma, la randul lor, trebuiau sa dea inapoi sumele corespunzatoare excedentului de spatiu. Astfel, Facultatea de Biologie, avand mai mult spatiu decat necesarul, trebuia sa dea inapoi 582 milioane lei, iar Facultatea de Litere trebuia sa primeasca 613 milioane lei, suma necesara inchirierii de spatiu suplimentar.
Dintre cele 16 facultati de la "Cuza", doar sase (facultatile de Litere, de Istorie, de Drept, de Filosofie, de Psihologie si de Educatie Fizica si Sport ) au deficit de spatiu pentru activitatile didactice si trebuiau sa inchirieze, prin intermediul conducerii, sali de la alte facultati. "Am facut o situatie provizorie cu spatiile de care dispune si de care are nevoie fiecare facultate si am ajuns la concluzia ca sistemul actual este excesiv de complicat si pagubos. Am hotarat sa simplificam procedurile si sa obligam facultatile care au spatii sa le dea si celor care nu au. Sigur ca, unii nefiind motivati sa dea spatiile excedentare, am creat multe nemultumiri. Nu de spatii ducem noi lipsa, ci de o utilizare rationala si neegoista a acestora", a afirmat Dumitru Oprea, rectorul Universitatii.
O situatie exacta si detaliata a acestor spatii pentru activitatile didactice va fi disponibila abia pe 24 decembrie.
Dan POSTOLEA
Problema lipsei de spatiu pentru activitatile didactice de care sufera o serie de facultati din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" a fost solutionata in cadrul ultimei sedinte